Dag 16: zo. 22 sept. 2013 Cusco – Santiago

Dag 16: zo. 22 sept. 2013 Cusco – Santiago

Vanochtend ging de wekker weer vroeg. Om 7 uur zijn we nog even snel gaan ontbijten en om half 8 stond onze taxi voor de deur. Die bracht ons in een krappe 20 minuten naar het vliegveld. We konden nog niet inchecken, dus we zijn eerst wat gaan drinken in een restaurantje.

Om half 9 hebben we ingecheckt, en zijn toen onze laatste peruaanse soles gaan uitgeven.

Volgens onze reispapieren vliegen we deze vlucht 1e klas. Ik ben benieuwd!

Om 9 uur konden we door de security check (mijn tas moest weer helemaal uitgepakt nogmaals door de scanner) en om 10 uur konden we boarden. Het is een klein toestel (stoelen 2 bij ), en wat een teleurstelling: er is niet eens een 1e klas in dit vliegtuig! Nou ja, maakt natuurlijk ook niet uit, deze vlucht duurt toch maar een uurtje, maar ik had het wel grappig gevonden.

Precies op tijd om 10.20 uur vertrokken we en om 12.20 uur plaatselijke tijd (1 uur tijdsverschil met Cusco) kwamen we aan in La Paz, Bolivia. We konden vanochtend nog niet gelijk  al inchecken voor de vlucht van La Paz naar Santiago, Chili (verschillende vliegmaatschappijen), dus we moesten gewoon onze bagage ophalen, door de douane en opnieuw inchecken voor vanmiddag.

De meneer die ons incheckte was zo vriendelijk om ons plaatsen te geven bij de nooduitgang en ons ook alvast in te checken voor de vlucht van morgen van Santiago naar Paaseiland. (ook weer plaatsen bij de nooduitgang).

Na het inchecken zijn we wat gaan eten bij Subway. Daar hadden ze ook heerlijke hangbanken, dus we zijn daar blijven zitten totdat we weer door de security check konden. Dit ging allemaal soepel en om half 5 vertrok het vliegtuig. Na een uurtje vliegen landden we in Iquique in Chili. Dit zou slechts een tussenstop zijn, maar we moesten allemaal uitstappen en door de douane (waar maar 2 man langzaam personeel stond). Vervolgens moesten we weer in de rij gaan staan om het vliegtuig weer in te mogen.

Een flinke tijd later zaten we weer in het vliegtuig om onze reis te hervatten. We kwamen om 22.15 uur plaatselijke tijd aan in Santiago (de vlucht had zo´n 2 uur minder hoeven duren, pfff…)

We hadden gelezen dat we op het vliegveld een gratis transferbusje konden regelen voor naar ons hotel. Even een voucherlaten printen bij de balie en vervolgens buiten wachten totdat jou8 hotel in een busje ingedeeld wordt. Het heeft maar zo’n 15 minuten geduurd, maar toen waren we ook binnen 10 minuten bij ons hotel.

Aangezien we alleen maar overnachten in Santiago om morgen door te kunnen vliegen naar Paaseilanhd zitten we in een hotel dicht bij het vliegveld.

Het inchecken ging soepel, en om iets over 23 uur lagen we op bed.

6 Comments

 1. dagmar

  Wat een reis, je word al moe van het lezen.Maar jullie zijn er
  Fijn om weer van jullie te horen, hebben je berichten al gemist, zitten al in spanning op de berichten van de paaseilanden te wachten
  groetjes Huib en dagmar

 2. Corrie & Herman

  vermoeiend reisdag op naar paaseiland zie in spanning uit naar berichten
  Annie en Ik hadden een ontspannen dagje heerlijk wezen winkelen en broodje gegeten

 3. Jasmijn van Dorp

  Jullie staan echt vroeg op elke keer zeg! Wel fijn dat er zo meegedacht wordt qua nooduitgang plaatsen enzo. 🙂 Onwijs veel plezier, ik kijk uit naar jullie volgende verhalen en mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *