Dag 25: di. 1 okt. 2013 Rio de Janeiro

Dag 25: di. 1 okt. 2013 Rio de Janeiro

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe hebben het vanochtend lekker rustig aan gedaan. Niet te vroeg opgestaan, op ons gemakkie gedoucht en aangekleed, om vervolgens rond half 10 bij het ontbijt te verschijnen. Ook hier is best een behoorlijke keus in ontbijt. Lekker hoor!

Na het ontbijt hebben we bekeken wat we zouden gaan doen vandaag. We hebben eerst nog een aantal straten rondom het hotel doorlopen, om vervolgens een taxi te nemen naar het treinstation die ons naar het Christus-beeld zou brengen.

Het is een superschattig ouderwets ogend treintje, die door het bos Tujuna omhoog gaat. Wel gaaf hoor, zo´n bos in het centrum van een stad! Halverwege de route stapte er een samba-bandje in, die de sfeer er goed in bracht in de trein. Erg gezellig!

Eenmaal boven gekomen, zijn we eerst wat gaan lunchen. Robert een cheeseburger, en Corine een tosti. Daarna zijn we het uitzicht over de stad gaan bewonderen, en o ja, er staat ook nog een 37 meter hoog Christusbeeld daar 😉 Ontzettend druk met toeristen, die allemaal op de foto willen met het beeld, ook allemaal met de armen gespreid.. Tja.. Op zich is het beeld groot, en het is, doordat het op een bergtop ligt, vanuit heel Rio te bewonderen. Maar om nou te zeggen dat het mooi is.. Nee…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe zijn weer op dezelfde manier naar beneden gegaan, en weer was het samba-bandje aanwezig. Beneden aangekomen hebben we hier nog wat rondgelopen, om vervolgens een taxi richting het hotel te nemen. In het hotel hebben we een jeepsafari van 2-3 uur geregeld door het Tijuna-woud voor morgenochtend. Hopelijk zien we dan wat meer van het bos en van de wilde dieren die hier leven.

Het was ondertussen al weer eind van de middag, en we besloten even een uurtje te gaan relaxen op onze kamer. Daarna zijn we weer naar hetzelfde restaurant gelopen als gisteren. Corine dacht een kleiner gerecht te bestellen dan gisteren (wat uiteindelijk weer net zo veel was), en Robert had een mega-grote pizza. Die hij, tot verbazing van het personeel, gewoon helemaal op heeft gegeten 🙂 Nog een heerlijke koffie en warme chocomel na, en weer terug naar het hotel.

Even het online reisdagboek bijwerken, en dan rond 10 uur weer naar bedje toe.

Het kan zijn doordat Robert en ik allebei geen stadsmensen zijn, en in deze vakantie al zo veel moois en indrukwekkends hebben gezien, maar we zijn allebei nog niet erg onder de indruk van Rio.  Gewoon een grote stink-stad, ok, het ligt tussen de bergen, maar daarvan hebben we ook al mooiere gezien deze vakantie..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Comments

 1. dagmar

  Nou dat verbaast mijn niet echt.Veel lawaai en veel mensen.Maar jullie zijn er wel geweest en hebben er goed gegeten,hahahaha
  Wie weet ,morgen weer op jacht naar leuke dieren! Succes

 2. Esther

  Dag kersvers getrouwd stel.

  Ik heb nog niet gereageerd maar volg jullie blog op de voet. Ben elke keer weer blij als ik een update zie.
  Echt supergoed dat jullie gewoon lekker genieten ondanks de tegenslagen die er waren. Ben trots op jullie!

  En wat een prachtige tattoo. Wel het meest bijzondere souvenir dat je kan meenemen, en een dagelijkse herinnering aan jullie avontuur.

  Ja, en dan is zo’n grote stad toch even iets anders. Geniet in ieder geval van nog meer beestjes.

  Veel liefs,

  Esther

 3. Annie

  Ja idd veel mensen reageren niet maar er zijn heel veel mensen die jullie reisdagboek volgen en naar jullie vragen. Ook oma krijgt elke keer een uitdraai van jullie belevenissen. Jullie komen niet om van de honger hihi. Wat leuk een sambabandje in de trein. Dan mag dat Christusbeeld niet mooi zijn maar het uitzicht dus wel, wat een prachtige foto! liefs, pa en ma xx

 4. Jasmijn van Dorp

  Hahaha uiteraaaard met de armen gespreid op de foto, valt me een beetje van jullie tegen dat jullie dat niet hebben gedaan hoor. 😛

  Het kan me voorstellen dat jullie op mooiere (en rustigere) plaatsen zijn geweest, maar ik vind het alsnog bijzonder dat jullie in Rio de Janeiro zijn! 🙂

 5. Carla

  Jullie hebben nog een paar dagen om Rio vsn alle kanten te bekijken. Ja en in een stad zie je meestal niet veelwilde dieren. Maar ook mensen kijken kan heel leuk zijn.
  Geniet nog maar even voor jullie het weten zijn jullie weer thuis! Maar wel met prachtige foto’s en herinneringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *