Dag 13: do. 19 sept. 2013 Cusco

Dag 13: do. 19 sept. 2013 Cusco

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanochtend hebben we lekker uitgeslapen en zijn pas om 9.15 uur naar het ontbijt gegaan. Dit waren heerlijke vers gebakken broodjes, ei naar keuze (wij namen spiegelei) ham, kaas en jam. Na het ontbijt zijn we de stad in gelopen. Helaas is vandaag een regenachtige dag. We hebben de kerk La Compania bezocht, en daar mochten we ook naar de eerste verdieping klimmen voor het uitzicht over het plein. We wilden ook de kathedraal bezoeken, maar die was helaas gesloten.

Vervolgens zijn we verder de stad in gelopen en hebben we oa in de kunstenaarswijk de 12-hoekige Inka-steen gezien. Ook hebben we een demonstratie gezien, een grote groep mensen die met spandoeken door de straten liepen. Het is ons niet duidelijk geworden waarvoor (of tegen) ze demonstreerden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACaitlin is vandaag jarig, dus we gingen rond 11 uur (18.00 uur NL tijd) naar een internetcafe om haar via skype toe te zingen. Vervolgens hebben we nog 2 dagen toegevoegd aan het online reisdagboek.

We zijn gaan lunchen bij een luxe restaurant aan het plein. Weer zaten we op de eerste verdieping bij het raam met uitzicht op het plein. We hebben alpacca-carpaccio op. Helaas zat er veel azijn overheen, zodat we het vlees alsnog niet goed konden proeven. En we hadden allebei weer pizza. Hij was lekker, maar lang niet zo lekker als die van gisteren.

Cusco is enorm toeristisch. Heel wat anders dan Ecuador waar we bijna geen toeristen hebben gezien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe hebben nog wat rondgelopen en om 1.45 uur meldden we ons voor een tour langs 5 Inka-plekken. Als eerste zijn we naar Qorikancha gelopen, waar we binnen uitgebreid uitleg kregen. Eigenlijk zijn er alleen nog maar wat stenen muren over uit de Inka-tijd waar in de koloniale tijd weer gebouwen bovenop gebouwd zijn. Het zijn grote stenen die zonder voegsel goed op elkaar aansluiten en zelfs de ergste aardbevingen hebben doorstaan.

Toen we hier uit kwamen (dit was overdekt) goot het van de regen. Nou ja, we zijn Nederlanders dus kunnen wel tegen wat water… We zijn vervolgens met de bus naar Saqsayhuaman, Q,enqo, Pukupukara en Tambomachay geweest. Alle 4 zijn Inka-overblijfselen. Ze duiden de 4 gewesten aan. Wel leuk om te zien, maar niet mega-indrukwekkend.

Om half 7 waren we klaar met de tour (het is hier ook om 6 uur al donker), en zijn we op de terugweg langs een winkeltje gereden die alpaca-kleding maakt. Daar kregen we uitleg over hoe we het verschil tussen echt en nep konden voelen. Uiteraard kregen we ook de tijd om rond te kijken en te shoppen. Ik heb een alpacca trui voor mezelf gekocht.

Rond half 8 waren we weer in de stad. We zijn nog even snel naar de McDonalds gegaan, onze schone was bij de balie van het hotel opgehaald en ons bedje snel weer opgezocht.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *