Dag 12: wo. 18 sept. 2013 Lima – Cusco

Dag 12: wo. 18 sept. 2013 Lima – Cusco

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOm 6 uur ging onze wekker al weer, en de vriendelijke nederlandse man had geregeld dat we om half 7 al konden ontbijten: heerlijke verse broodjes. Ook had die man voor ons een taxi geregeld om 7 uur die ons weer naar het vliegveld bracht. Doordat we gisterenavond online al hadden ingecheckt, ging het nu gelukkig allemaal soepel. We kregen zelfs stoelen bij de nooduitgang (wel op een vlucht die 5 minuten later vertrok dan onze originele vlucht). Aangezien we weer wachttijd hadden, hebben we nog ergens een vers sapje gedronken (ze zijn hier echt zo ontzettend lekker!) en  Robert heeft al een stuk pizza naar binnen zitten werken.

Toen we door de security check wilden, kwamen we in een rij van een paar honderd mensen te staan. Gelukkig ging deze rij erg snel en georganiseerd, zodat we binnen een kwartier aan de andere kant onze riem en schoenen weer aan stonden te trekken. Bij de gate nog even gewacht voordat we met de bus naar het vliegtuig werden gebracht. Het vliegtuig vertrok gelukkig op tijd: 9.30 uur. We kwamen om 11 uur aan in Cusco.  Gelukkig kwam de bagage al weer snel, en konden we snel een taxi pakken naar ons hotel.

Bij het hotel aangekomen kregen we eerst een bakkie thee aangeboden, tegen de hoogteziekte aangezien Cusco op 3360 meter hoogte ligt. Gelukkig hebben we er allebei niet zoveel last van, behalve dat we nog steeds een beetje zeebenen hebben. We zaten heerlijk in de lounge, met een prachtig uitzicht over Cusco. Eenmaal in de hotelkamer hebben we eerst al onze vuile was uitgezocht en deze bij de balie gebracht. Toch wel fijn zo,n wasservice!

We hebben even een uurtje lekker niets gedaan en zijn toen de stad in gelopen. Het hotel zit in een zijstraatje van het grootste plein in Cusco: Plaza de Armas. Daar staat oa de kathedraal, en vanuit daar kan je de meeste mooie gebouwen goed aanlopen. We hebben rustig wat rondgelopen en zijn toen in een restaurantje aan het plein uitgebreid gaan eten. We zaten op de eerste verdieping met uitzicht over het plein, erg mooi! Na het knoflookbrood, chorizoworst, de pizzas en de bananensplit en chocoladetaart zijn we weer verder gegan. In een internetcafeetje hebben we in ieder geval weer 3 dagen bijgewerkt in ons online-reisdagboek.

Daarna hebben we nog wat winkeltjes bekeken (niets gekocht) om vervolgens in een sapjesbar nog een heerlijk sapje te drinken. Ondertussen was het al weer 8 uur, en tijd om naar bed te gaan 🙂

4 Comments

 1. Goh jullie komen niet om van de honger begrijpen we :-). Wat een leuke foto van dat vrouwtje op het groene bankje. We zaten te wachten op jullie berichtje 🙂 en gaan nu naar bed, veel plezier en XX pa en ma

 2. dagmar

  Wat een reis weer,word al moe van het lezen,hahaha
  En de lekkere sapjes,hm ,jammer hier smaken ze niet zo lekker,jullie komen inderdaad niet ondervoed terug,hihihi
  nog veel plezier,wachten weer in spanning af op het vervolg

 3. Jasmijn van Dorp

  Wat een mooie foto! Gave kleuren.

  Vind het enorm onwijs bijzonder dat jullie dit allemaal aan het doen zijn, ben heel benieuwd naar de andere foto’s. 😉

  P.S. die wasservice is ook prettig zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *