Dag 19: wo. 25 sept. 2013 Paaseiland

Dag 19: wo. 25 sept. 2013 Paaseiland

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe hadden besloten geen wekker te zetten, dus we werden pas rond half 10 wakker. We hebben even rustig gedoucht en toen bepaald wat we gingen doen vandaag. Mijn enkel is nog steeds erg dik en pijnlijk maar met verband om en de bergschoen er goed omheen zie ik het wel zitten om weer een quad te huren vandaag.

Dus we lieten een taxi komen bij het hotel, die ons nar de quad-verhuurder bracht. Gelukkig hadden zij nog wel 2 quads ter beschikking voor vandaag. We hebben gelijk maar besloten om ze voor de komende 2 dagen te boeken. Nadat we het papierwerk hadden afgehandeld, zijn we in een cafeetje/taartenwinkel gaan zitten om iets te eten en te drinken. Ik had een heerlijke grote bak warme chocolademelk en lekker fris appelgebak. Robert had een espresso en een kip/avocado sandwich. Lekker hoor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe kochten nog wat drinken en chips voor vandaag en gingen rond het middaguur op weg op onze quads. Eerst nog even langs het ziekenhuis om de rekening te betalen (omgerekend geloof ik zo´n 60 euro). Toen in sneltreinvaart naar de plek waar we gisteren gebleven waren, en besloten nu eerst naar Ranu Raraku te gaan. Dit is ook weer een vulkaan, op de helling staan heel veel moai. Hier werden bijna alle beelden gemaakt. Er zijn hier nog zo´n 400 beelden, in verschillende stadia. Echt heel erg gaaf! We hebben hier flink wat tijd doorgebracht en zijn op ons gemak naar boven gelopen (en gestrompeld). Wat een prachtig uitzicht! Hier vandaag konden we ook de 15 moai op een rijtje van Ahu Tongariki weer zien. Echt super!

Vervolgens zijn we op ons gemak ook naar de krater gelopen van de vulkaan. Deze staat vol met water. Ook op deze hellingen zie je weer veel beelden staan. Die dingen staan echt overal, zo gaaf!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe zijn weer rustig verder gereden, en zijn onder andere langs Papa Vaka gereden, waar er zogenaamde rotstekeningen waren. Verre van interessant voor ons, maar we hebben het toch maar weer gezien! Ook zijn we langs Ahu Te Pito Kura (de grootste moai van ca 10 meter, maar hij ligt plat) en Te Pito O Te Henua (de ´navel van de wereld´, dit schijnt een magische steen te zijn en als je je kompas hier op legt, raakt die van slag) gereden.

We hebben ook een stuk van zo´n 10 km hele slechte weg gehad, waar we dus heeeeel langzaam overheen moesten. Na dit slechte stuk weg was het al half 6, en besloten we de rest voor morgen te houden en lekker snel terug te rijden naar het dorp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe zijn gaan eten in hetzelfde restaurant als gisteren. Ditmaal hadden we allebei tagliatelli. Heerlijk! Na het eten hebben we nog even een internetcafeetje bezocht (met heeeeel traag internet) om 2 dagen in het online reisdagboek toe te voegen, en rond half 9 vertrokken we naar ons hotel.

We hebben nog even relaxed wat liggen lezen en zijn toen heerlijk gaan slapen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Comments

  1. Jasmijn van Dorp

    Ik krijg echt kippenvel van jullie foto’s, wat bizar dat jullie daar geweest zijn! Het ziet er ook best verlaten uit, komen daar geen toeristen verder? Wel lekker rustig! 🙂 En die quads zijn geniaal, goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *