Dag 17: ma. 23 sept. 2013 Santiago – Paaseiland

Dag 17: ma. 23 sept. 2013 Santiago – Paaseiland

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanochtend ging de wekker om 6 uur, om om half 7 te gaan ontbijten en daarna uit te checken. Er stond een transferbusje op het punt van vertrekken, dus dat was een goede timing.

Aangekomen op het vliegveld konden we gelijk onze bagage inchecken (zelf waren we gisteren dus al ingecheckt, heerlijk!). We zijn ook gelijk maar door de security check gegaan en naar onze gate gelopen. We konden op tijd boarden en stegen precies 9.15 uur op. Paaseiland here we come!

Deze vlucht duurde 5 uur. Gelukkig hadden we dit keer wel een videoschermpje, zodat we lekker een serie of film konden kijken of een spelletje konden spelen. Dan gaat de tijd toch een stuk sneller! En lekker veel beenruimte natuurlijk, dat scheelde ook een hoop.

Om iets voor 13.00 uur plaatselijke tijd (het is nu weer 7 uur tijdsverschil met nederland) kwamen we aan op paaseiland. Mijn koffer kwam lekker snel, maar Robert z’n koffer liet op zich wachten… Gelukkig kwam hij uiteindelijk wel, maar dat was wel als 1-na-laatste…

Buiten gekomen zagen we zo snel geen taxi’s, dus we hebben een tijdje gewacht totdat het wat rustiger was om ons heen. Toen zagen we toch een taxi. Die bracht ons naar ons hotel. (wat op loopafstand van het vliegveld bleek te liggen…).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe werden vriendelijk ontvangen en de kamer en het hotel zien er goed uit. Na even gerust te hebben, zijn we naar het centrum van Hanga Roa gaan lopen. Hanga Roa is het enige dorpje op dit eiland (er zijn zo’n 4.000 bewoners op paaseiland). Het dorps-centrum is zo’n 20 minuten lopen vanaf het hotel. Halverwege de wandeling zijn we in een restaurantje/snackar wat gaan eten. Het was verrassend lekker!

Onderweg hebben we verder alvast wat souvenirshopjes bekeken, maar nog niets gekocht. Eenmaal bij de ‘haven’ aangekomen hebben we onze eerste 3 moai (beelden) gezien!

Bij de haven zitten ook 2 duikscholen, we hebben gelijk een duik geboekt voor woensdag. Ik ben reuze benieuwd.

In een restaurantje met uitzicht op het water hebben we lekker wat gedronken. Daar kregen we ook de tip om vanavond de zonsondergang bij Tahai te gaan bekijken (dit ligt 1,5 km buiten het dorpje, en hier staan de oudste moai van het eiland). Tahai is een archeologisch complex met 3 gerestaureerde tempels (beelden). Nou, ik ben benieuwd!

Toen we de weg terug liepen, hebben we 2 quads gehuurd voor morgen, zodat we het eiland zelf kunnen gaan verkennen.

Eenmaal terug in het hotel hebben we nog een krap uurtje rustig aan gedaan voordat we om 7 uur een taxi namen naar Tahai. We hebben tot 8 uur moeten wachten op de zonsondergang, maar het was de moeite waard! (niet de meest spectaculaire zonsondergang, maar de lokatie was fantastisch!)

We zijn langzaam via het dorpje weer richting het hotel gelopen en halverwege zijn we bij een restaurantje gestopt om wat te eten. We hadden allebei biefstuk. Helaas niet het beste vlees ooit, maar het was lekker genoeg.

Na het eten namen we een taxi terug naar het hotel, en om half 11 lagen we in bed.

4 Comments

  1. dagmar

    Jullie worden echte vroege vogels zo!!hahaha
    Ben benieuwd na je bericht van morgen.
    Fijne duik en veel plezier met de quads
    knuffel en dikke kus
    huib en dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *