Dag 14: vr. 20 sept. 2013 Cusco – Machu Picchu

Dag 14: vr. 20 sept. 2013 Cusco – Machu Picchu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanochtend ging de wekker om 5.45 uur. Snel onze tassen inpakken, ontbijten en uitchecken. Om half 7 namen we een taxi naar het treinstation. Daar kwamen we iets voor 7 uur aan. En toen zagen we opeens dat we alleen maar handbagage mee mochten nemen in de trein…. Stonden we dan met al onze bagage. Stom, stom, het stond in de kleine lettertjes die we niet gelezen hadden. We zijn maar even naar de balie gegaan om te vragen wat we nu moesten doen. Ze zei dat ze ons niet zouden weigeren nu we hier eenmaal waren met al die bagage. Gelukkig maar! We waren overigens niet de enigen die zo stom waren geweest.. Dat scheelde in ieder geval voor ons gevoel weer een beetje 🙂

Om 7.15 uur mochten we naar de trein toe. Wat bleek: er was zelfs aparte ruimte voor grote bagage. Pfff…. opluchting!

Om 7.45 uur vertrok de trein. De rit zou ongeveer 3 uur duren. Onderweg kregen we nog een drankje en een muffin aangeboden. In het dak zaten ook ruiten, zodat we goed naar de bergen konden kijken. Een luxe rit dus! Rond 11 uur kwamen we aan in Aguas Calientes, het toeristendorpje voor Machu Picchu. Hier overnachten alle toeristen die naar Machu Picchu gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEenmaal uitgestapt kwamen we direct terecht op een toeristisch marktje. Slim gedaan, maar best vervelend als je niet kan zien welke kant je op moet lopen. Op goed geluk zijn we een kant op gelopen, en vervolgens zo snel mogelijk over een bruggetje het water over (en van die markt weg).

Ook dit stadje is tegen een berg op gebouwd, dus het waren lekkere stijle weggetjes richting het hotel. Gelukkig hadden we een goede plattegrond waardoor we het hotel in 1x vonden. Het is een heel leuk hotelletje, en onze kamer heeft uitzicht op het riviertje en de bergen. Het kan erger zullen we maar zeggen 🙂

Overigens hadden we wel wat duidelijker mogen aangeven dat dit onze huwelijksreis is, want behalve in Madrid en in Quito, hebben we overal 1-persoonsbeddengehad, hahaha…

We zijn gaan lunchen bij een restaurantje met uitzicht op de bergen. Ik had nachos besteld en Robert vlees. Robert kreeg zijn gerecht minimaal een half uur later dan ik het mijne. Gezellig samen eten zo!

Na het eten zijn we op zoek gegaan naar het busstation om alvast kaartjes te kopen voor morgen (Machu Picchu ligt nog minstens 1,5 uur lopen of 25 minuten met de bus de berg op).

Daarna zijn we het stadje gaan verkennen. Dat vergt dus veel stijg en daalwerk. Aangezien het toen weer begon te gieten van de regen zijn we de overdekte souvenirmarkt op gegaan. We hebben een beeldje gekocht.

Op een gegeven moment zijn we bij een restaurantje beland waar we koffie en warme chocolademelk hebben gedronken en een bittergarnituur (gefrituurd deeg met ham/kaas vulling) hebben gegeten.

Aan het eind van de middag zijn we terug gegaan naar het hotel, waar we al heel vroeg in bed lagen.

 

2 Comments

  1. Jasmijn van Dorp

    Ik zou bijna denken dat jullie in Zwitserland zijn, als ik die foto’s zo zie! Maar aan jullie verhaal te zien zijn jullie écht aan de andere kant van de wereld. 😉 Wel spannend allemaal, lijkt me!

    Hahaha ja, die bedden zijn wel een beetje onhandig. Is ze tegen elkaar schuiven nog een optie of moet je dan de hele hotelkamer verbouwen? 😉

    Veel plezier nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *