Dag 4: di. 10 sept. 2013 Quito – Otavalo

Dag 4: di. 10 sept. 2013 Quito – Otavalo

Nog even het vervolg van dag 3:

Om half 7 zijn we op zoek gegaan naar een leuk restaurantje. Op de hoek van de straat zat Hunters, een BBQ-grilrestaurant. Dit zag er gezellig uit, dus zijn we daar naar binnen gegaan. We hebben allebei een grote hamburger op. Het bleek dat Hunters duitse invloeden heeft, dus op de burger ook lekker een laagje zuurkool 🙂 Na het eten zijn we weer teruggelopen naar het hotel.

We waren nog maar net binnen of we werden gebeld door onze lokale agent dat ze ons morgenochtend om 8 uur zouden komen halen om ons naar het busstation te brengen. Zou het dan eindelijk toch goed gaan?

Om half 9 lagen we alweer knock out op bed.

Dag 4:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanochtend ging om half 7 de wekker. Even gedoucht (Robert met warm water en Corine helaas met koud water 🙁 ), onze tassen ingepakt en nog even lekker ontbeten. Vervolgens uitgecheckt, en toen wachten op onze transfer…
Natuurlijk was de transfer er niet om 8 uur, en om half 9 nog niet…
Toen hebben we een medewerker van het hotel weer laten bellen met onze lokale agent. Om 8.45 uur kwam onze transfer alsnog aanrijden. Er was iets gebeurd waardoor hij te laat was. Nou ja, prima, de transfer was er in ieder geval.

Om half 10 kwamen we bij het busstation aan en werden we door de chauffeur begeleid tot aan onze bus, die nog geen 5 minuten later vertrok.
Het was best een comfortabele bus, met redelijk wat beenruimte en raampjes die open konden. Er waren maar zo’n 8 passagiers aan boord. Onderweg hebben we kunnen genieten van het mooie uitzicht hier in Ecuador.

Precies 2 uur later (half 12) kwamen we aan bij het busstation in Otavalo. Hiervandaan hebben we maar weer een taxi genomen naar ons hotel voor de komende 2 nachten De reservering stond er, dus we kregen gelijk de sleutel van onze kamer. Het is een erg leuke sfeervolle kamer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe zijn het stadje lopend in gegaan. Veel straatjes en pleintjes gezien en uiteindelijk ook de groente/fruitmarkt. Erg leuk, wat een sfeervol plaatsje! We hebben erg moeite moeten doen om ergens een lunch te kunnen krijgen. We zijn uiteindelijk ergens terecht gekomen waar je kon kiezen uit welgeteld 1 gerecht: kip met rijst. Nou ja, prima! Het was goed te eten. Het kostte bij elkaar welgeteld $3, haha..

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa het eten hebben we ons door een taxi naar het Condor Park laten brengen wat bovenop de berg ligt. Het schijnt 1 van de grootste attracties te zijn hier. Eenmaal aangekomen, waren we de enige bezoekers. Het was een klein parkje met misschien iets van 30 roofvogels (waarvan wel 2 condors, jaja). Dus een klein uurtje later waren we hier wel weer uitgekeken.

Op met de taxi naar Place del Ponchos, waar de stoffen/souvenirmarkt wordt gehouden. Erg leuk, mooi, kleurrijk! Ik (Corine) heb oorbelletjes en een poncho voor mezelf gekocht. Na de markt zijn we een klein toeristenwinkeltje binnengegaan, en hebben we een tour te paard geboekt voor morgenmiddag. Ik ben heel erg benieuwd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe hadden een mailtje gekregen van onze huwelijksfotograaf dat de foto’s online staan. Dus we hebben een internetcafe opgezocht om ze te bekijken. Eerlijk is eerlijk: er zitten prachtige foto’s bij, maar over het algemeen valt het toch een beetje (erg) tegen.. Als er 4 foto’s zijn van Robert en mij saampies die mooi zijn, dan is het veel… 🙁 Verder geeft de reportage wel een goed beeld van de dag. Tamara: er zit een onwijs gave foto bij van Christie! En Peter: een hele stoere foto van jou met de vogel! En Teunie en oma: een mooie foto van jullie saampies..

Na de foto’s kijken nog maar even deze blog getikt. En dan gaan we zo nog even rustig aan doen en dan lekker avondeten..

 

 

 

 

12 Comments

  1. dagmar

    Jammer dat de Bruiloftsreportage van jullie tegen valt,en jullie waren zo een mooi Bruidspaar!! Gewoon een Sprookje!!Misschien waren er niet alle foto’s bij?
    Wat een reis van jullie,zo beleven jullie nog wat,hahaha,het blijft zo wel spannend.Wat hebben jullie al veel gedaan , de foto`s zien er mooi uit ,en wat een kleuren bij het vrouwtje met de stoffen.
    Het avondeten word zeker weer kip?!
    Veel plezier morgen op de paarden,hoop dat Robert niet met zijn benen mee moet lopen en de paarden groot genoeg zijn.
    Wacht in spanning af…
    Geniet ze,en tot hopelijk morgen

  2. Reny

    Ook vandaag weer leuke dingen gezien zeg! Wat leuk dat jullie morgen gaan paardrijden. Veel plezier alvast. Jammer van de bruidsfoto’s… We zien ze wel als jullie weer thuis zijn. Fijne reis verder!

  3. Ad en yvonne

    Jullie gaan er vast wel aan wennen dat het vervoer niet zo soepel verloopt . Wat een vrolijke kleuren op de markt. Jullie hebben al heel veel indrukken te verwerken.
    Misschien als jullie de foto.s nog een keer bekijken dat jullie dan zeggen die en die vinden wij toch ook wel mooi .
    Veel plezier op het paard.

    Gr ad en yvonne

  4. Jasmijn van Dorp

    Aww jammer dat de foto’s tegenvielen! Maar mocht het een troost zijn, er zijn door de gasten ook hele mooie foto’s van jullie gemaakt! 🙂 Misschien is het een idee om de foto’s over een tijdje nog een keer te bekijken, wie weet zie je ze dan toch met een wat frissere blik en zitten er alsnog mooie tussen? Ik ben in ieder geval erg benieuwd!

    En, over mooie foto’s gesproken, wat een leuke sfeervolle plekjes hebben jullie al zo bezocht zeg! Heel tof om te zien! Die stoffenkraam ook! geweldig!

    Nog héél veel plezier!

  5. Ilja

    Dag vakantiegangers..!

    Te paard! YAY!!! Dat wordt vast genieten… 🙂

    En erg jammer van de foto’s van jullie bruiloft, maar je moet maar zo zien… Dan moet het gewoon allemaal nog een keer over! Hahaha… 😉 *grapje hoor*

    Blijft leuk om jullie verhalen te lezen, dus tot de volgende update!

  6. Petra

    Hoi,

    Misschien t.z.t. een rondje doen bij familie en vrienden en dan komen er zeker wat mooie foto’s bij! Komt wel goed. Geniet lekker van je huwelijksreis en die foto’s zullen zeker wel lukken.

    Greetz!

  7. Noraly

    Jammer van de huwelijksfoto’s :-(. Veel plezier morgen met het paardenritje. Bij mij pas terug was het een paar weken terug in ieder geval geval goed bevallen!

  8. Anneke

    Hoi, wat de foto,s betreft, je krijgt als je ze ziet toch wel weer de mooie beelden op je netvlies en ik sluit me bij de rest aan, als je ze weer bekijkt valt het misschien best wel mee.
    Het zal wel moeilijk zijn als jullie thuiszijn om al die foto,s van de bruiloft en reis rustig te bekijken, maar dat is nu nog niet aan de orde dus: schieten maar…..
    En je weet dat na het paardrijden een biefstuk goed helpt, hè?
    Hort sik….tot de volgende stop

  9. Carla

    Zo zeg slechts een paar dagen op weg en dan al zoveel mooie en leuke dingen gedaan. Dat belooft nog wat voor de verdere reis.
    Een leuke rit te paard gewenst
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *