Dag 10: ma. 16 sept. 13 Galapagos

Dag 10: ma. 16 sept. 13 Galapagos

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOok vandaag ging de wekker weer om 6 uur en kregen we om 7 uur ons ontbijt: muesli in vruchtenyoghurt, watermeloen, omelet met kaas en weer vers brood met jam.

Om 7.45 uur gingen we aan land op Santa Cruz Island, Dragon Hill. Hier hebben we weer een 2 uur durende wandeling gemaakt. Bij aankomst werden we opgewacht door een grote zeeleguaan, die op het pad zat. Wat een prachtig beest zeg! Dit eiland had wat meer variatie qua beplanting, wat dus ook wel weer erg leuk was. We hebben 2 verschillende soorten krabben gezien, diverse zeeleguanen, diverse DIGITAL CAMERAlandleguanen, diverse Galapagos lava hagedissen, weer veel verschillende soorten vogels zoals de jan van gents, galapagos duif, galapagos mockingbird, herons, diverse soorten vinken, bahamas eend en 2 flamingos. ook hadden we op de heuvel fantastisch uitzicht over de baai.

Na deze wandeling gingen we terug naar de boot om ons om te kleden voor het snorkelen. Het snorkelen is ook hier, dus dat is wel makkelijk. We zijn eerst gezwommen naar het punt waar vanochtend de grote zeeleguaan zat. En wat een geluk: die was nu onder water algen en zeewier aan het eten! Super gaaf om te zien! Toen de leguaan weer uit het water was gekropen, zijn we op zoek gegaan naar schildpadden. We hebben hier sowieso wel wat verschillende tropische visjes gezien. En ja hoor: daar zagen we een schildpad zwemmen van meer dan 1 meter groot! We hebben nog geprobeerd om hier bij te blijven zwemmen, maar hij ging helaas wel erg snel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVervolgens zagen we een rog liggen (ditmaal 1 zonder stippen) en toen zagen we weer een grote schildpad zwemmen! Ook deze ging erg snel. Maar toch: 2 schildpadden gezien!  Vlak voordat we het water weer uit gingen, zagen we nog een zeester van zo’n 25 cm doorsnee. Een heerlijke ochtend!

We hebben weer een uur gevaren en na de lunch konden we om half 2 weer gaan snorkelen, nu bij The Eden Islet. Er kwam gelijk even een zeeleeuw kijken, maar die zwom snel weer weg. We zagen hier vooral veel tropische vissen. Ook hebben we weer een rog, een octopus, sea urchins, en een voorbijzwemmende grote schildpad gezien. Op de rotsen zagen we nog wat zeeleeuwen. Ook dit was weer een mooie snorkeltrip. Helaas de laatste voor Galapagos.

IMG_5925aNa het snorkelen hebben we weer een uurtje gevaren en om 15.15 uur maakten we een wet landing bij Whale Bay. Na een zeeleguaan gelijk aan het begin van de wandeling zagen we een hele tijd niets (behalve een  mooi uitzicht en wat kleine vogeltjes), maar ja hoor, daar was tie dan: de reuzenlandschildpad! Onder een boom klem aan het pad. Hierdoor konden we er ook erg dichtbij komen. Het was nog een grote ook! Wat een mazzel zeg! De gids had ons al gewaarschuwd dat we ze waarschijnlijk niet zouden zien… Jeej!

Na de schildpad uitgebreid bewonderd en gefotografeerd te hebben, gingen we door met onze wandeling. Bijna aan het eind van de wandeling zagen we er nog 1! Ditmaal kleiner, verder weg en beter verstopt tussen de bosjes. Maar toch!

Rond 4 uur gingen we weer aan boord en begonnen we aan onze 4 uur durende vaart naar de haven van Santa Cruz. Het water was erg wild. Rond 7 uur kregen we ons diner, maar niemand kreeg het eten naar binnen met deze wilde zee. Rond half 9 kwamen we aan in de haven, en kregen we een herkansing voor het diner: sla, sperziebonen, vis (ik weer vlees) en rijst. Als toetje kregen we heerlijke zelfgebakken cake.

Het meeste personeel ging nu aan wal, en we zouden ze niet meer terug zien. Dus we hebben afscheid genomen en fooien uitgedeeld. Gelijk na het diner zijn we met z’n allen aan wal gegaan om even 3 kwartier rond te lopen en wat souvenirs te shoppen. Robert en ik hebben ieder een paar shirts gekocht, en ik nog een tas. Weer terug in de haven hebben we nog even genoten van de zeeleeuw en vele zwartpunt haaien die hier rond zwommen.

Weer terug op de boot zijn we onze tassen weer gaan inpakken, en rond 10 uur lagen we weer op bed.

6 Comments

  1. Tjeetje wat een geluk 2 x een reuzenlandschildpad gezien :-), Robert valt erbij in het niet hihi…
    Wederom prachtige foto’s, jullie onderwatercamera werkt prima zo te zien aan de foto onder water van de zeeleguaan…. xx

  2. dagmar

    Jullie zijn wel erg vroege vogels geworden,iedere ochtend vroeg op,puh…
    maar na het lekkere ontbijt wel weer een prachtige dag met veel dieren,geweldig en wat een geluk hadden jullie toch weer met de schildpadden en leguanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *