Dag 9: zo. 15 sept. 13 Galapagos

Dag 9: zo. 15 sept. 13 Galapagos

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOok vandaag ging de wekker weer om 6 uur, en kregen we om 7 uur weer ontbijt: ei met worstjes, vers gebakken brood met kaas/jam en verse ananas en sinaasappel.

Om 7.45 uur gingen we aan land op North Seymour Island. We werden verwelkomd door de alfa-zeeleeuw. Gaaf! We moesten ook echt even wachten totdat hij op zijn eigen tempo naar de zee was gewandeld. Daarna mochten wij pas gaan lopen. Direct daarna zagen we onze eerste zeeleguaan en klem daarna een grote landleguaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe zijn tot 10 uur op dit eiland gebleven, en hebben heel veel fregatvogels (ook met jonkies), leguanen (land & zee), jan van gents (jong & oud), krabben, zeeleeuwen, galapagos duiven, hagedissen en nog veel meer gezien! Echt schitterend! Vooral ook omdat je heel dichtbij kunt komen, ze zien ons niet als bedreiging (dit komt mede doordat de mensen de dieren niet aan mogen raken).

Omdat het nogal waait, en de zee nogal ruw is, komt de snorkeltrip van vanochtend helaas te vervallen. We gingen naar Baltra om te tanken, en vervolgens kregen we onze lunch: aardappelpuree, gemixte groenten en garnalen (ik vlees). Baltra is een militaire basis en de enige plek op Galapagos dat niet bij het nationale park hoort. Om half 3 gingen we met het kleine bootje een rondvaart maken bij Black Turtle Cove (mangrove). En schildpadden hebben we OLYMPUS DIGITAL CAMERAgezien zeg! Echt tientallen! En dan 2 verschillende soorten: de black seaturtle en de red hawk beack turtle. Verder hebben we weer verschillende soorten vogels gezien, een paar roggen en tientallen witpunt haaien. Op het eind nog 1 zwartpunt haai en een hele kolonie mannetjes-jan van gents, die op weg waren om te gaan vissen. Helaas mag je in dit gebied niet snorkelen, maar het was een mooie trip!

Rond 16.15 uur waren we weer bij de boot, waar er een schaal oliebollen op ons stond te wachten. Wat een fantastische dag weer!

Het eten vandaag was ook weer fantastisch: kroten met aardappelpuree en kip. Weer zijn we na het eten gelijk naar bed gegaan.

 

 

 

 

9 Comments

 1. dagmar

  geweldig , wat een dieren. Begrijp best dat dit een droomreis is! ( volgende keer zit ik in een koffer en ga mee!!,hihihi)
  Wachten in spanning op het vervolg

 2. Carla

  Wat een verschrikkelijke mooie reis en de beschrijving daarvan is zo mooi dat het gewoon vervelend was om dat 6 dagen te moeten missen. Ik kijk er echt naar uit elke dag om het te lezen.
  Voor jullie nog veel reisplezier en dan volgt voor ons wel weer hetl leesplezier!!!!!

 3. Reny

  Wow, wat een fantastische verhalen!!!
  Deze dagen op Galapagos zijn werkelijk heel bijzonder. Het aantal dieren en vooral bijzondere dieren is echt super. Ik ben heel benieuwd naar de rest van de foto’s van deze laatste dagen.
  Inderdaad verrassend dat het eten op zo’n bootje zo goed is. 🙂
  Geniet van de reis en tot het volgende verslag.

 4. Kinderen wat een belevenissen en wat ontzettend leuk om dit te lezen. Ook oma kijkt steeds weer uit naar jullie verslagen in het reisdagboek. Wt een mooie foto’s en het eten klinkt heel erg lekker en idd heel verrasend voor op zo’n klein bootje. Veel plezier verder! We kijken heel erg uit naar jullie volgende verslag :-). Pa en ma xx

 5. Jasmijn van Dorp

  Ooh hebben jullie niet de neiging zo’n lief schildpadje in je tas te stoppen? 😉

  Maar, wat een fantastische verhalen weer. Het ziet ernaar uit dat jullie echt aan het genieten zijn! 🙂 Veel plezier nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *