Dag 8: za. 14 sept. 13 Galapagos

Dag 8: za. 14 sept. 13 Galapagos

IMG_5760aOm 6 uur ging de wekker want om 7 uur hadden we ontbijt. Dit bestond uit verse ananas, pannenkoeken met honing en net vers gebakken brood. Lekker!

Om 7.45 uur gingen we met het kleine bootje langs de kust van Santa Fe Island. We zagen weer zeeleeuwen, zeeleguanen, heel veel krabben, jan van gents en galapagos duiven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVlak voordat we aan land gingen zagen we een aantal witpunt haaien zwemmen. We zijn aan land gegaan op een strand met een hele kolonie zeeleeuwen. Op Galapagos mag je absoluut gwen enkel dier aanraken. Als een dier op je afkomt mag je hem wel laten snuffelen, maar alsnog niet zelf aanraken.

Wel heel erg gaaf hoor om gewoon tussen de zeeleeuwen door te kunnen lopen! Ik ging op een gegeven moment gehurkt zitten om foto’s te maken, toen er een jonge mannetjes zeeleeuw naar me toe kwam en me begon te besnuffelen. Ik kreeg op een gegeven moment zelfs een ‘kus’ van hem. Hij heeft zo’n 5 minuten bij me gezeten. Echt ZOOOOO gaaf!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe trokken onze schoenen aan (het was een wet landing) en zijn gaan wandelen naar de top van het eiland. Maar 1% van alle toeristen doen deze wandeling ondat het nogal een pittige wandeling met stevige klim is. Santa Fe is 24m2 en er zijn op dit eiland zo’n 40.000 cactussen en zo’n 2.200 landleguanen. De landleguanen die hier leven zijn uniek voor dit eiland, ze komen nergens anders ter wereld voor (ook niet op andere Galapagoseilanden, dat is een ander soort). De meeste kans om ze te zien was op de top. Nou, dan gaan wij die pittige wandeling wel maken hoor!

En op de top hebben we ze gezien! Wel 3 prachtige exemplaren, en ook wat leuke vogels en wat kleinere hagedissensoorten. Op de tocht weer terug naar beneden zagen we nog een Galapagosslang. Dit zijn maar kleine, onschuldige slangetjes. Het wandelpad was een natuurlijk pad, vol met rotsen en losliggende stenen. Dat was inderdaad een erg pittige wandeling! Maar we hebben het alle 10 gedaan!

witpunt haai

Weer terug op het strand konden we weer even genieten van de zeeleeuwen, om vervolgens met het kleine bootje weer naar het jacht gebracht te worden. Hier kwamen we om 10.15 uur aan. Er stonden weer lekkere koekjes voor ons klaar.
Om 10.45 uur ging Robert met een paar anderen snorkelen, Corine bleef op het jacht om uit te rusten van de veel te vermoeiende wandeling van vanochtend. je hoeft je sowieso niet te vervelen, want wat een prachtig uitzicht! (en leuk om de zeeleeuwen op de achtergrond te horen).

Een half uur later kwamen de snorkelaars weer terug. Ze hebben met heel veel zeeleeuwen gesnorkeld, en op een gegeven moment kwam er een enorm mannetje voorbij. Ook hebben ze een schildpad gezien van ca. 1 meter. Robert heeft met de zeeleeuwen gespeeld, en een paar minuten boven/naast de zeeschildpad gezwommen.  Fantastisch dus! (en Corine had dus veel spijt van het niet mee gaan snorkelen).

OLYMPUS DIGITAL CAMERARond 12 uur kregen we onze lunch: hamburgers, patat en een mix van groenten (en bloemkool). Na de lunch vertrokken we weer voor een 3 uur durende vaart naar Punto Carrion. Even een paar uurtjes relaxen dus! We hebben een aantal springende roggen gezien. Stoer!

Om half 4 gingen we bij Punto Carrion snorkelen (dit keer ging Corine wel mee), we hebben een stuk of 5 witpunt rifhaaien van ca. 1,5-2 meter, een grote octopus van ca. 60-70cm en hele scholen tropische vissen gezien. Ook nog een aantal grote papegaaivissen. Kortom weer een fantastische snorkelervaring!

Terug op de boot ben ik even lekker gaan douchen, om vervolgens lekker te relaxen met een bak popcorn er bij.

We hebben een tussenstop gedaan om de voorraad water en voedsel weer aan te vullen (dat doen ze elke 4 dagen, ook al hebben ze genoeg voor 8 dagen). Als avondeten hadden we vis (ik kip) met courgette en een koolsalade. Na het diner zijn we weer lekker vroeg naar bed gegaan.

 

 

 

4 Comments

  1. dagmar

    Wat een belevenis,zeg.
    De wandeling zou niets voor mijn zijn.Knap van je corine dat je het gedaan hebt. Tja en de 2de snorkeltour heeft toch alles weer goed gemaakt,zeker??
    ga snel naar het volgende bericht…

  2. Tamara

    Ziet er ontzettend gaaf uit zeg!!!! Echt een unieke ervaring om nooit te vergeten. Prachtig al die beesten en die mooie natuur zo om jullie heen. Veel plezier weer verder!

  3. Jasmijn van Dorp

    Wooow, en ik was van jullie vorige bericht al zo onder de indruk (dat die zeehond zo dichtbij kwam!) en dan zit er gewoon eentje naast je, Corine! GAAF. En joh, die reuzeschildpad komt nog wel! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *