Dag 2: zo. 8 sept. 2013 Madrid – Quito

Dag 2: zo. 8 sept. 2013 Madrid – Quito

Om 8.45 uur ging de wekker. Even op ons gemak gedoucht en daarna ontbeten. Het ontbijtbuffet was heerlijk met oa veel soorten vers fruit, verschillende soorten warme broodjes, brie, geitenkaas, eieren, bacon, verse jus d’orange etc.etc.

Na het ontbijt onze tassen weer ingepakt en uitgecheckt. We wilden weer een taxi regelen, maar er reed een gratis busje van het hotel naar het vliegveld, dus dat was een meevaller! Rond half 11 kwamen we aan op het vliegveld. Aangezien we al ingecheckt waren, hoefden we alleen nog maar onze bagage te droppen, maar we konden hiervoor geen aparte balie vinden, dus zijn we in de gewone mega-lange rij gaan staan.

Er kwam een vriendelijke medewerker op ons af die had gezien dat wij al tickets hadden. Ze plukte ons uit de rij, en regelde met een paar collega’s dat we de sticker voor de koffer kregen en we in een korte rij mochten gaan staan om de koffers af te geven. Wat een geweldige mevrouw zeg! Na 5 minuten waren we klaar, daar wordt je echt blij van!

Vervolgens gingen we door de security check (zonder bergschoenen aan en de kabels meer verspreid over de tassen), waar we dit keer gewoon rustig mochten doorlopen.

We moesten met een trein naar onze terminal gebracht worden, waar we een 10 minuten later uitstapten. Even langs de douane (korte rij voor EU-bewoners) en toen nog 10 minuten lopen naar onze gate. Hier kwamen we om 11 uur aan. We konden vanaf 12 uur gaan boarden, dus nog even een uurtje om te relaxen.

IMG_5455a

Om 12.15 uur zaten we in het vliegtuig. Ik (Corine) juichte omdat er geen dikke man maar een meisje van een jaar of 8 naast me kwam zitten. Maar vervolgens werden er nog zo’n 7 tassen en koffers bij haar (en dus ook mijn) voeten neergezet, en was het meisje de volledige reis nogal van het niet-stilzitten. Zo zie je maar: juich nooit te vroeg!

De Airbus 340, het paradepaardje van Iberia was vol met mankementen: in eerste instantie vertrokken we pas om 2 uur ipv 12.45 uur, de nooduitgang-verlichting deed het aan 1 kant niet, Robert z’n stoel kon niet naar achteren gezet worden, 1 toilet trok niet door en de videoschermen deden het niet. Goed… dat was dus een lange reis naar Ecuador, waar we 17.15 uur plaatselijke en 0.15 uur nederlandse tijd (7 uur tijdsverschil) aankwamen.

We kwamen wel snel door de douane heen, en Robert z’n koffer kwam ook als 1 van de eersten de bagageband op rollen. Daarna helaas nog een half uur op die van mij moeten wachten. Maar goed: de koffers zijn er!

De transfer van het vliegveld naar ons hotel zou geregeld zijn, waarbij we ook gelijk al onze reispapieren voor Ecuador incl. Galapagos zouden krijgen.

Maar je raad het al: geen transfer! En onze telefoons hebben hier vreemd genoeg (nog) geen bereik. Gelukkig zag een mevrouw ons zoeken en was zo aardig om ons haar telefoon te lenen. Na een paar keer heen en weer gebel met onze lokale agent, was de conclusie dat er niets voor ons geregeld was (dus ook geen hotelboekingen)… Erg handig!

IMG_5456aWij hebben een taxi gepakt naar het hotel waar we zouden overnachten, en de lokale agent heeft in ieder geval de eerste 2 nachten nu voor ons geregeld. Een goed begin van de vakantie dus! Wordt morgen vervolgd…

Uiteindelijk zaten we op onze hotelkamer om 20.15 uur plaatselijke tijd (3.15 uur NL tijd). Zoals jullie begrijpen, waren we versleten en zijn we gelijk naar bed gegaan.

7 Comments

 1. dagmar

  oh,jee wat een toestanden.Ik hoop dat dit alleen maar de opstartproblemen waren en nu alles soepel en goed verloopt!!
  Wacht in spanning af!! Hopelijk hebben jullie goed kunnen slapen,de bedden zien er wel comfortabel uit!
  Wacht in spanning af hoe het vervolg word!?
  Alsnog veel succes en veel plezier
  dikke knuffel

 2. Reny

  Oei, dat was een vervelende reisdag zo te horen. Gelukkig wel vriendelijk personeel dat jullie geholpen heeft om alsnog een transfer en hotel te krijgen. De rest van de vakantie wordt vast top!

 3. Jasmijn van Dorp

  Wow wat een gedoe allemaal! Inderdaad, zoals Reny al zei, fijn dat er wel behulpzame mensen waren. Toch vind ik het slordig hoor, van die hotelreservering! Het kan me goed voorstellen dat jullie kapot waren van die reis! Ook dat verhaal van dat kind in het vliegtuig, dan denk je als ouders ook niet helemaal na!

  Ach, ongezelliger dan dit… kan het niet worden. 😉 😉

 4. Anneke

  Dat verhaal met de kabels komt me bekend voor…Dick was de laatste keer naar Spanje ook de dick, mocht alles uitpakken , door de kabels en….(lach niet! Ik had een busje aromat meegenomen, ik word wel eens wat flauw onderweg en dat is van aluminium gemaakt, dat combineerden ze met de oplaadapp. En dan maak je bommen!! Maar ook wij mochten toen door .
  Bedenk maar met deze tegenslag: een slechte generale is een goede finale. Dus nu gaat het vast beter!!
  Ik lees het zo, veel plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *