Dag 7: vr. 13 sept. 13 Quito – Galapagos

Dag 7: vr. 13 sept. 13 Quito – Galapagos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Om 5 uur vanochtend ging onze wekker. Nog even de laatste dingen inpakken, uitchecken en om 6 uur zaten we in een taxi naar het vliegveld. de taxichauffeur was snel, dus om 6.45 uur stonden we al op het vliegveld. We waren zo vroeg dat we nog niet konden inchecken. We zijn bij een hamburgerrestaurantje gaan zitten, waar Robert een sandwich heeft gegeten en Corine een sloot jus d’orange naar binnen heeft gewerkt.

Daarna zijn we op ons gemak naar de balie gelopen voor Galapagos, waar je moet betalen voor ontsmetting van je koffers. Onze koffers gingen door de scanner en hoefden gelukkig niet open. We kregen een vergrendeling op onze koffers als bewijs dat we deze ‘ontsmetting’ hadden gedaan. Rond half 9 konden we inchecken. Om half 10 konden we boarden. We moesten met een bus naar het vliegtuig gebracht worden. Gelukkig had Corine gevraagd om plekken bij de nooduitgang, die we dus ook gekregen hebben. Heerlijk die beenruimte!

Het vliegtuig was nog niet half vol. Precies op tijd (10 uur) vertrokken we. We hebben rond 11 uur nog een tussenstop gehad in Guayaquil, om vervolgens door te vliegen naar San Cristobal op Galapagos. Ook dit keer zat het vliegtuig nog niet half vol. Bijna aangekomen op Galapagos werden er nog een paar spuitbussen ‘ontsmettingsmiddel’ door de kabine en in de handbagageruimte leeg gespoten. Rond 12.15 uur plaatselijke tijd (weer een uur extra tijdsverschil) kwamen we aan. Het is maar 1 start/landingsbaan, en de terminal is niet meer dan 2 desks met een overkapping.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa de paspoortcontrole (helaas geen stempel) mochten we grof geld betalen om het nationaal park Galapagos te mogen betreden. Onze koffers waren allemaal op een rij gezet en het aantal koffers van het vliegtuig werd gecheckt. Daarna mochten we allemaal tegelijk onze koffer gaan pakken. Wat een chaos zeg! Maar goed, de koffers waren er weer 🙂

Buiten werden we al netjes opgewacht door onze gids Alfonso. Een soort oudere beer Paddington 😉 Heel aardig, en hij spreekt goed engels. Ook kwam er nog een ouder stel uit Italie mee, en een gezin uit Taiwan (met 2 tienerjongens). Op de boot zelf zat al een jong stel uit Ierland, die al 8 dagen op de boot zaten. Nadat we met z´n allen in een taxi (pick up truck) gepropt waren, reden we binnen 10 minuten naar de haven. Daar hadden we gelijk onze eerste ontmoetingen met (veel!) zeeleeuwen en rode krabben. We werden met een klein bootje naar ons jacht ´New Flamingo¨ gevaren. Echt overal waar je keek waren er zeeleeuwen! Eenmaal aan boord kregen we onze hut toegewezen. Wij zitten helemaal aan de voorkant. Een stapelbed, kast en prive-badkamer. Allemaal ieniemienie, maar wat wil je nog meer?

We kregen vervolgens gelijk onze lunch geserveerd: aardappelsoep, daarna tonijnfilet (ik vlees) met diverse groenten en aardappels en meloen na. Ik dacht dat ik zou gaan verhongeren deze 5 dagen, maar het eten is echt verrukkelijk!
Na de lunch zijn we op het zonnedek gaan zitten. Hier hadden we heerlijk uitzicht, we hebben ook al veel vogels van heel dichtbij kunnen zien. Grote fregatvogels die op nog geen meter boven onze boot vlogen. Heel gaaf! Ook zagen we vogels die een duikvlucht namen om vis te vangen.

We voeren naar Kicker Rock, waar we 2x omheen zijn gevaren (hier mag niemand aan land gaan). Daar hebben we veel vogelsoorten, waaronder de bruine pelikaan en de jan van gent (bluefooted boobie) gezien, weer zeeleeuwen en best veel zwemmende schildpadden! In de verte ook nog eens een leguaan. Kortom: goede start!

DIGITAL CAMERADaarna zijn we in zo´n 3 kwartier naar Isla Lobos gevaren, waar we mochten gaan snorkelen. Helaas heeft deze boot geen duikvoorzieningen, dus we zullen het de komende dagen moeten doen met snorkelen… In eerste instantie was het water wat fris, maar eenmaal hieraan gewend was het eigenlijk wel lekker. In het begin zagen we niet zoveel, later toch best nog wat leuke visjes. En het hoogtepunt: een nieuwsgierige zeeleeuw kwam bij ons kijken! op een gegeven moment was hij nog maar op een halve meter afstand. Echt zo gaaf!

Na het uitgebreide snorkelen hadden we rustig de tijd om ons op te frissen, even te relaxen en te genieten van een groepje zeeleeuwen en de zonsondergang. Ons diner bestond uit komkommer, sperziebonen, kip en rijst. Het nagerecht was perzik. Heerlijk eten hier!

Na het diner zijn we een aantal uren gaan varen naar de bestemming van morgen. Wij hebben er erg weinig van meegekregen, want na het eten zijn we gelijk naar bed gegaan. Het was een erg vermoeiende dag.

 

 

 

5 Comments

 1. Ontzettend leuk om weer wat te lezen van jullie.
  Oma krijgt steeds de uitdraaien van jullie verslagen en leest het net als wij met veel belangstelling.
  Veel plezier en goede reis verder…… pa en ma xxxx

 2. dagmar

  He,he eindelijk.Wat hebben wij jullie verhalen gemist,zeg!!
  Wat een leuke foto van de zeeleeuw,echt gaaf!!
  De kip en rijst is wel een favoriet eten bij jullie,maar zeker wel lekker.
  Veel plezier da, maar dat lukt jullie wel
  XXXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *